Gegroeid uit de Brood- en Banketbakkers Beurs (BBB) die in 1954 plaats vond in hotel Schaepkens in Valkenburg is de huidige BBB Maastricht het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals en tevens de oudste horeca vakbeurs van Nederland. Met een bezoekersaantal van boven de 14.000 vakmensen, 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer speelt de BBB een toonaangevende rol in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector in het Benelux-Middengebied, de benaming voor een Vlaams-Nederlandse Euregio die de Vlaamse provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, evenals de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg omvat.
Hier vinden op 8, 9 en 10 oktober 2018 de BBB kookwedstrijden onder de noemer ‘Cooking Mania’ weer plaats.
BBB Cooking Mania 2018
|
Vorig jaar won Herman Cooijmans, Chefkok bij Restaurant Juliana in Valkenburg, de kookwedstrijd met het thema Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. De deelnemende koks mochten vooraf zelf hun ingrediënten inkopen met als budget € 10 per geserveerd menu. De gerechten werden beoordeeld op presentatie, gebruikte ingrediënten, smaak, originaliteit en totale indruk. |
Juryvoorzitter Bert Salden: ‘Alle deelnemers hebben prachtig gewerkt met streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Zij hebben hun best gedaan de mooiste streekproducten te vinden en met succes. Wij als juryleden zijn nóg trotser geworden op Limburg dan we al waren. Herman komt van oorsprong niet uit de regio, maar heeft Limburg weten te waarderen en drie fantastische streekgerechten geserveerd. Hij is een Brabander die, zo lijkt het, het meest van Limburg houdt’. Herman Cooijmans heeft met zijn winnende menu een reis naar Italië gewonnen aangeboden door Electrolux. |
Globaal is het programma 2018 als volgt: |
De voorbereidingen zijn in volle gang. Als je geïnteresseerd bent in deelname aan één van bovenstaande wedstrijden, laat het dan spoedig weten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Stuur een privébericht met je naam, de naam van het restaurant waar je werkzaam bent, je telefoonnummer en e-mailadres naar nieuws [at] mesenvorkmedia [dot] nl of bellen met Esther Theunissen: 0031 (0)43 851 97 08 of 0031 (0)6 37 00 23 16. Vanwege het succes in 2017 zijn dagelijks twee wedstrijden gepland. In tegenstelling tot vorig jaar is het nu mogelijk je te laten bijstaand door een souschef of leerlingkok. (E.T.) |