Beste lezer,
U hebt het eerste nummer van de digitale Nieuwsbrief van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (vzw Antwerpen 1981 & stichting Maastricht 2011) op uw scherm. Als voorzitter ben ik ten zeerste verheugd dat dit eerste nummer van deze Nieuwsbrief een feit is. Mijn bijzondere dank gaat uit naar allen die een bijdrage hebben geleverd aan dit nummer.
2016 was inderdaad een spannend jaar voor onze vereniging omdat we een evenwicht dienen te zoeken tussen een vrijwilligersvereniging enerzijds en anderzijds een genootschap die wel over inhoudelijke competenties beschikt, dikwijls meer dan wat je aantreft in officiële “steunpunten”. Niet voor niets groeide de ASG uit tot een steunpunt en internationaal contactplatform inzake voedings- & gastronomiecultuur met haar “Studie- en Documentatiecentrum” (Bibliotheek van de Smaak) in relatie met o.m. toerisme, happy aging, marketing, food retail, e.a. -