In het kader van de totale aanpassing van de vzw-statuten naar de nieuwe richtlijnen en de publicatie in het Belgisch Staatsblad (verscheen als bijlage van Het Belgisch Staatsblad op 30 december 2019 - samen met het Bestuur, vastgesteld op de A.V. van 2019) , hebben we ons gebogen over een 'werknaam' die naar de huidige werking verwijst en te gebruiken naast onze officiële benaming van ASG-Academie voor de Streekgebonden Gastronomie. Deze wordt dan: ASG-Archief en Studiecentrum voor Gastronomie en Toerisme. Deze benaming kan dan, naar gelang de omstandigheden, gehanteerd worden, net zoals het eerder (18 juni 2007) in het Staatsblad verschenen 'Centrum voor Culinair Erfgoed'. 

Een andere belangrijke beslissing is dat in 2020 bij het verschijnen van een nieuw (digitaal) nummer van de ASG, deze eerst in pdf-vorm zal toegestuurd worden aan de betalende leden en dat we deze pas 4 maanden na het verschijnen op onze website zullen zetten.

Overzicht van de digitale uitgaven van TERROIR Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen van ASG

  • 2018 Nummer 1 jaargang 33 nr. 130 verzamelnummer (84 pag.)
  • 2018 Nummer 2 jaargang 33 nr. 131 “Konfijt- en Keukenrecepten van het Huys te Warmont” - 17de eeuws receptenboek uit Arenbergarchief (transcriptie N. Ferro – 186 pag.)
  • 2018 Nummer 3 jaargang 33 nr. 132 “Het 17e eeuws Cock Boeck van Clara van Molle” - Handschrift II 51 K.B. Brussel l” uit ca. 1530-1730 genoemd naar Clara van Molle”, begijn te Antwerpen van 1605 tot 28 januari 1667 (transcriptie N. Ferro – 125 pag.)
  • 2018 Nummer 4 jaargang 33 nr. 133 “De armen Cock der Paters Capucienen 1763-1781” – van Broeder Michael uit het Kapucijnenklooster te Aarschot, geboren Joannes Baptista Beullens op 20 april 1727 in Wersbeek (deelgemeente van Bekkevoort – prov. Vlaams-Brabant) (transcriptie N. Ferro met bijlage, pag. 97-106, “Het Capucienenklooster te Hasselt (B)” van J. Collen. – 111 pag.)
  • 2019 Nummer 1 jaargang 34 nr. 134 verzamelnummer (125 pag.)
  • 2019 Nummer 2 jaargang 34 nr. 135 “De recepten van Bakkerij Soecker” - Alkmaar, 1782 (transcriptie N. Ferro – 35 pag.)
  • 2019 Nummer 3 jaargang 34 nr. 136 “Suikerbakkersrecepten uit de zeventiende-eeuw - over konfijten en andere zoetigheden…”(handschrift 20427 van de Koninklijke Bibliotheek Brussel; samen met het “Confeteur Boexcken” handschrift GJ 102 van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam) (transcriptie N. Ferro – 148 pag.)
  • 2019 Nummer 4 jaargang 34 nr. 137 “Boek van Confituren, en Gebaxksels uit de tweede helft van de zeventiende eeuw” (handschrift XV.E.31 van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam) (transcripsie en gecommentarieerd door N. Ferro – 95 pag.)
  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a “Dormio Resort Maastricht”
    Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

  • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....