Bakker Marc Van Eeckhout, ASG-medelid, is een gepassioneerd vakman en voortdurend op zoek naar nieuwe smaken. Marc kijkt naar het verleden en wil vandaag met aloude graangewassen steeds verder gaan in de pure smaakbeleving van brood. Vergeten en lokaal graan terug laten opleven is een prioriteit geworden. Daarom is hij een samenwerking gestart met verschillende Vlaamse boeren. Goed graan, goed brood!
Terug naar de bron
Er loopt sinds kort een lokaal proefproject tussen bakker Van Eeckhout en landbouwers Thomas Cools en Alain de Brue. De traag groeiende tarwe werd voor de winter op het veld in Zemst gezaaid en wordt eind juli geoogst. Het heeft dus alle tijd om tot volle wasdom te komen. In het najaar kunnen we proeven van het eerste lokaal brood van eigen graan. We zijn een samenwerking gestart met boer Louis-Marie Tennstedt die aan agro forestry doet. Wat is dat precies? Het is een ongelooflijke toewijding van de boer aan zijn land waarbij het planten of actief beheren van bomen wordt gecombineerd met landbouw of veeteelt. Bio boer Robert Lisart heeft het oude ras, le Blanc de Flandre gezaaid in Pajottenland.