De 50-jarige Eugène Vaessen bestiert samen met zijn vrouw Judith het overbekende Restaurant Gerardushoeve aan de Julianastraat 23 in Epen (Nederlands Zuid-Limburg). Medio 70’er jaren startten zijn ouders in de voormalige boerderij een pension én een pannenkoekenhuis met toen 12 ‘borden’. Eugène kreeg (ook) het horecavirus te pakken en nam het bedrijf in 1994 over van zijn ouders. In al die jaren telkens uitgebreid, aangebouwd en aangepast aan de eisen van de tijd.
De 12 ‘borden’ van medio 70 zijn anno 2018 uitgegroeid tot gemiddeld 300 couverts per dag en… allang niet meer uitsluitend pannenkoeken op het menu, maar een uitgebreide menukaart met behoud ván en liefde vóór de streekgebonden gerechten én uit de streek betrokken ingrediënten, wijnen, bier, dranken enz. Zelf uitgekozen koeien, varkens, eenden en wild afkomstig uit de regio en in de regio exclusief geslacht voor de Gerardushoeve en dat…. Dat preufste!