Dossiers & Projecten

Deze pagina's geven een overzicht van de ASG dossiers en ASG projecten
Verder een overzicht van Belgische en Nederlandse streekspecialiteiten en streekproducten .
Uiteraard kan zo een overzicht nooit volledig zijn. Opmerkingen kunnen steeds gestuurd worden via e-mail.

Meer ASG documenten zijn te vinden in de rubriek "ASG DOSSIERS".
© Gebruik van deze documenten (geheel of gedeeltelijk) is toegelaten mits duidelijke bronvermelding (i.e. de ASG en de auteur).

Een eerste document "Typering van de Vlaamse Streekgastronomie" geeft een kort overzicht van de Vlaamse eetcultuur.
Een uitgebreid artikel "WAT ZIJN STREEKPRODUCTEN" geeft de definitie en een nauwkeurige bepaling van wat een "Streekproduct" behelst en hoe "Streek" dient omschreven te worden.

Over de geschiedenis van de streekproducten kan je meer lezen in "Streekproducten binnen de VLAM".
In dit document (Word versie) is beschreven hoe de interesse voor "onze" streekproducten groeide, hoe de definities tot stand kwamen en ten slotte de uitvoering onder vorm van het VLAM-label en de uitbouw van het erkenninglabel en de toekenningvoorwaarden: het label zelf.
Met de steun van de Vlaamse overheid, in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw en de werkgroep FOST van de Vrije Universiteit Brussel stelde een projectmedewerker volgende twee nieuwe inventarissen op:

-  Musea: een lijst met musea rond voeding.
-  Verenigingen: een lijst met gegevens van verenigingen die activiteiten ontwikkelen rond voeding

  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a “Dormio Resort Maastricht”
    Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

  • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....

 

Comments