Jaargang 24 omvat twee themanummers en een speciaal dubbelnummer:
Nummer 1 (Nr. 94) : (76 blz.) over "Marsepein" in samenwerking met het Bakkerijmuseum Walter Plaetinck (Veurne).Dit nummer behandelt de geschiedenis, bereidingswijzen, bewerkingsmaterialen en de distributiekanalen van marsepein.
Nummer 2 (Nr. 95) : (86 blz.) over "Stroop". Deze studie beschrijft de culinaire mogelijkheden van 'stroop' als gastronomisch product. Alle aspecten, waaronder de oorsprong, het maken en gebruiken van stroop met tal van recepten, komen aan bod.
Nummer 3-4 (Nr. 96 & 97) : (150 blz.) "Koning van Kokanje", Vertelsels, feiten en verhalen uit de wondere keuken van onze rijke taal. In deze uitgave neemt auteur Peter Grypdonck ons mee naar de bronnen van onze culinaire taal. Uit verhalen, feiten en vertelsels achterhaalt hij de ware, vaak verrassende origine van talloze begrippen en gezegden. Dit brengt ons o.m. bij het 'ei van (?) Colombus', 'het bad van Cleopatra', 'zoute keien en andere slaatjes', 'een hamburger in Troje' en uiteraard bij de 'Koning van Kokanje'
Mededelingsblad jaargang 24 (2008)
|
Publikaties
MEDEDELINGSBLAD JAARGANG 24 (2008)
€ 20,00 (Incl. 0% BTW)
|
|